Bewust genieten

NL
 

Bewust genieten

BEWUST GENIETEN

Wij willen op Oost graag een fijne plek creëren waar rust, genieten en de verbinding met jezelf en de natuur centraal staan.

In alles wat we doen, blijven we dichtbij onze eigen natuur. En vragen we ons altijd af of iets anders, beter, dichterbij of bewuster kan. In ons hotel, in ons restaurant het Kook Atelier en bij onze events. 

 

IN HET MOMENT

Je kunt iedere dag kiezen om het anders te doen. En dat doen wij graag. Wij kiezen waar mogelijk voor producten die op dat moment van nature beschikbaar zijn en binnen ‘handbereik’. Zo beperken we de logistieke stromingen, eren we de ambachten en de lokale thuis & professionele producenten. Samen met onze leveranciers kijken we naar wat er groener kan en hoe we onze vraag en hun aanbod het beste op elkaar kunnen afstemmen. We werken nauw samen met de buurt om zo de oogsten te delen en verlies tegen te gaan.

 

TRASH TO TREASURE PRINCIPE

We gaan net een stapje verder dan alleen het scheiden van afval. Want wij zien afval pas als afval als we er écht niets mee kunnen. In onze keuken koken we van kop tot staart en graat, maken we onze eigen kombucha, kefir en botanicals van wilde bloemen en kruiden en worden alle vegetarische restproducten verwerkt tot kippen en pauwenvoer. Regenwater wordt opgevangen om de tuin mee te besproeien en glazen potjes of flessen worden omgetoverd tot een fles azijn, kruiden olie of een cadeauverpakking. 

 

Meer lezen? Ga naar onze website